Google Maps Platform

Hogy is mondjam, mostanában kicsit átvariálták, és folyamatosan variálják, fejlesztik a Google Maps Platformokat, a fejlesztők nagy örömére.

Nézelődök folyamatosan, hogy milyen trendek vannak a piacon és mielőtt belevágok egy oldal létrehozásába, szeretem körüljárni a témát, megnézni a hasonló jellegű oldalakat. Azt kell mondjam, hogy minden erőfeszítés ellenére, sok olyan – főként WordPress – oldallal találkozom, ahol a google maps nem töltődik be rendesen és kérik, hogy amennyiben az oldal tulajdonosai vagyunk “Ez az oldal nem tudja megfelelően betölteni a Google Térképet. Ez a webhely az Ön tulajdonában van?”, akkor értesítsük a fejlesztőt. : )

Nem tudom, minek köszönhető egyébként, mert eléggé egyértelműen vannak lefektetve a szabályok. Igaz magyarul nem sok jóra számíthat az ember, de ha nem vagyunk full angolajkúak (én pl. németes vagyok inkább), akkor ott a jó kis google fordító. Szóval elég sok beállítás kell ahhoz, hogy ezek a térképek jól működjenek, így nem is tudom, hol kezdjem. Ráadásul amint írtam fejlebb, folyamatosan változik és az internetes berkek is egészen régi felületeken mutatják be a csíziót.

A téma, vagy child functions.php fájlhoz adjuk a wp_footerbe a google api lucsot, a linkben a ?key= után kell bemásolni.

function google_api_script(){
	?>
<script src="https://maps.googleapis.com/maps/api/js?key=IDE-AZ-API-KEY-JÖN">
</script>
<?php
}
add_action('wp_footer','google_api_script');
Kategória: Google API-k (GCP)Tags:
Hozzászólás írása